Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Nájem notebooků pro KMA a KGM Západočeské univerzity v Plzni (IV.)
Odesílatel Ivana Fischer
Organizace odesílatele Západočeská univerzita v Plzni [IČO: 49777513]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 08.03.2024 11:12:44
Číslo jednací ve SpSl ZCU 005672/2024
ID ve SpSl ZCUZ240065067
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Vážení,
dne 7. 3. 2024 zadavatel obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace v tomto znění:
Dobrý den
Zadavatel v rámci zakázky „Nájem notebooků pro KMA a KGM Západočeské univerzity v Plzni (IV.)“ poptává pronájem notebooků dle technické specifikace, která je ovšem diskriminační a splňuje ji pouze jeden konkrétní model, jednoho výrobce, což je velmí nekorektní od veřejného zadavatele. Požadujeme tedy, aby v rámci transparentního a rovnocenného přístupu k ostatním potencionálním výrobcům a dodavatelům, zadavatel zjednodušil technické požadavky tak, aby bylo možné nabídnout i techniku od jiných výrobců.
1. U NTB je zadavatelem požadováno „Polohovací zařízení typu trackpoint“. Tuto technologii již nabízí pouze jeden výrobce notebooků. Tato technologie je navíc již roky překonaná, právě také požadovaným touchpadem, případně myší. Bude zadavatel akceptovat nabídku produktu bez „Trackpointu“ (s touchpadem)?

2. U NTB je zadavatelem požadováno „Integrované rozhraní minimálně obsahují: 1x GLAN konektor RJ45“. Tento parametr v kombinaci s dalšími (váha NTB, výkon CPU a GPU) splňuje opět pouze jeden konkrétní model NTB jednoho výrobce. Byl by zadavatel ochoten od tohoto požadovaného parametru upustit, nebo umožnit splnění požadavku USB redukcí s GLAN konektorem RJ45, podporující pokročilé funkce síťové správy zahrnují PXE Boot, Wake-on-Lan a potlačení MAC adres? Připomínám, že zadavatel poptává také docking station, kde je jeden RJ45 port také požadován. U moderního mobilního zařízení je důležité hlavně kvalitní a rychlé bezdrátové připojení (což zadavatel také ve svých požadavcích uvádí).
Děkuji

Odpověď zadavatele:

Zadavatel na základě obdržené žádosti aktualizoval přílohu č. 2 zadávací dokumentace - Smlouva o nájmu. S ohledem na nově uveřejněný dokument Smlouva o nájmu - aktualizace se posouvá lhůta pro podání nabídek do 4.4.2024 10:00 hod.

S pozdravem

Ing. Ivana Fischer
Odbor právní
Západočeská univerzita v Plzni
Univerzitní 2732/8, Plzeň 301 00
tel.: +420 377 631 203


Přílohy
- KMA_smlouva_o_najmu_final_aktualizace.docx (48.50 KB)